perjantai 4. toukokuuta 2018

Hiihtopäivitys, tapahtui pari viikkoa sittenAurinkoisena huhtikuun torstaiaamuna sulloimme Micran täyteen suksia, sauvoja, laukkuja ja ihmisiä ja ampaisimme Ylläkselle, Äkäslompoloon vaihteeksi. Navigaattori opasti meidät Lodge 67N -hotelliimme. Ulko-ovella ihmettelimme, miksi ovessa lukee MediYlläs. Nerokkaasti katselimme ympäristöä vähän laveammin ja siinähän se hotelli oli vieressä. Navigaattoriin luottava voi löytää itsensä majoittumasta lääkäriasemalle, vaikkei edes mainittavia vaivoja juuri sillä hetkellä sattuisi olemaan.

Saimme huoneemme sovittua aiemmin, vastaanotto oli ystävällinen ja pieni hotelli todella viihtyisä. Hirveä nälkä oli ehtinyt matkan aikana kasvaa, joten päädyimme Eväskoriin pizzalle. Virhe. Ei siksi, että pizzoissa mitään vikaa olisi, päinvastoin, hyvät ja maittavat olivat. Ja täyttävät. Niin täyttävät, että jaksoimme juuri ja juuri vyörytellä hotellille ruokalevolle. Olimme suunnitelleet pientä hiihtolenkkiä iltasella. Nyt emme jaksaneet enää edes ajatella hiihtämistä.

Sen verran piristyimme illan päälle, että lyllersimme Selvä Pyy -pubiin, jonka TV:stä näkyi Kärppä-peli. Hävisivät mokomat. Pubi oli aivan täynnä ja meteli sen mukainen. Korkea ikämme yhdistettynä pizzaväsymykseen kurtistutti kulmiamme metelin yltyessä. Siispä poistuimme nopeasti paikalta pelin päätyttyä. Nukkumaan, olimme sentään olleet hereillä jo monta tuntia!

Pitkien yöunien jälkeen maistui aamiainen: kaikkea hyvää ja takkatulen ääressä! Söimme tukevasti ja pitkään. Muutama plussa-aste ja räntä-/vesisade saivat meidät vaihtamaan päivän lajin hiihdosta pyöräilyyn. Hotellimme etuihin kuului maksuton läskipyörien käyttö. ”Ajetaanko läski pyörällä”, kysyi mieheni ovelasti. Polkaisimme siis laskettelurinteen baariin pullakahville. Tai välillä piti kyllä pysähtyä huohottamaan ja taluttamaan, sillä pyörissä ei ollut vaihteita ja ylämäki oli melkoinen. Lisäksi minun pyöräni paukahteli massiivisten jalkavoimieni alla (nimenomaan LIHASmassan vuoksi!) niin, että pyörä tuntui hajoavan atomeiksi minä hetkenä hyvänsä. Vaihdoimme pyöriä ja pauke jatkoi Timonkin alla, muttei pyörä hajonnut.

Paistoimme Luontokeskus Kellokkaan nuotiopaikalla makkarat ja huristelimme alamäkeä takaisin hotellille. Pienet päiväunet taas. Lepoloma. Iltasella Rouheeseen nauttimaan synttäri-illallinen ja olihan se hyvää! Rautua ja uunimustikkajäätelöä (erikseen kuitenkin), valkkaria ja skumppaa. Ja mahat taas pullollaan. Yhdet rauhoittavat sentään päätimme vielä karaokebaarissa ottaa. Paitsi että seuraamme liittynyt pariskunta tarjosi meille toiset. Ja kun sitä karaoketakin piti laulaa monta biisiä, niin yhtäkkiä kello olikin yksi. Äkkiä hotellille nukkumaan!

Ja taas takkatulen ääreen aamiaiselle. Tällä kertaa bongailimme aamiaiskokin kanssa mustarastasta, joka vilahteli puiden välissä. Aamiaisella ollut meitä parikymmentä vuotta vanhempi herrakaksikko sen sijaan kyseli yölintujen perään.  Lunta sateli, joten aamupäivän vötkistelimme pari tuntia ennen kuin ampaisimme hiihtämään. Ladut olivat luistavat, mutta luistelubaana jo aika muhjuinen. Löysimme ladun varrelta ihanan Navettagallerian, jossa nautimme taideteosten keskellä Mari Boinen musiikkia ja munkit kotitekoisen mustikkamehun kanssa. Loppumatka oli tasa- ja alamaata, joten oli oikein leppoisaa sujutella hotellille levähtelemään ennen iltaruokailua.

Ruokailupaikaksi valikoitui Well, aiemmin Ylläksen Kaivohuoneena ja muistaakseni Pipolana tunnettu. Ruokaa odotellessa paikan valinta alkoi vähän epäilyttää, sillä olimme ison paikan ainoat asiakkaat. Epäilys osoittautui turhaksi, sillä hamppariateria oli oikein herkullinen. Kaikki muut olivat varmaan jo Selvä Pyyssä jääkiekko-ottelua odottelemassa, sillä se taisi olla Äkäslompolon ainoa baari, jossa peli näkyi. Sinne siis mekin kiireesti ruuan jälkeen. Kannatti, Kärpät voitti taas Tapparan.

Pitkien ja makeiden yöunien ja takkatuliaamiaisen jälkeen Micra täyteen tavaraa ja kotia kohti. Kukkolankoskella nautimme lättykahvit, vaikka koski olikin vielä lähes jäässä.

Kotona sukset naulaan ensi talvea odottelemaan. Tai ei niitä naulata viitsi, mutta vintille kuitenkin. Tänä talvena hiihtokilometrejä tuli niin vähän, että hävettää. Ehkä petraan ensi talvena? Ehkä ostan skinit?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti