lauantai 10. helmikuuta 2018

Muisti

Pingipongin olympialaiset alkoivat. Seuraavat pari viikkoa istumme siis vielä normaaliakin enemmän tv:n ääressä. Hiihdin nuorena kilpaa piiritasolla - kieltämättä sen harrastaminen oli minulle helppoa, koska isäni tunsi lajin ja hallitsi suksien voitelun. Mieheni on ehkä vähän katkera siitä, että minulla on ollut tällainen mahdollisuus ja hän yrittää siksi vähätellä Hopeasompa- menestyksiäni. Vaikka ei niissä paljoa vähättelemisen varaa ole.

Naisten hiihtokisoja katsellessamme mieheni alkoi taas muistella minun hiihtosaavutuksiani. Mutta eipä muistanut nimeä ”Hopeasompa”. Ääneen hapuili, että mikä se kisa oli, mihin nuorena osallistuit… ei se Stanley Cuppikaan ollut… No siinäpä muistelee. En auta. Tekee vaan hyvää yrittää muistaa. Tässä iässämme varsinkin nimimuisti ihan selvästi heikkenee. Muistitila yksinkertaisesti täyttyy. Pitäisi saada lisää levytilaa.

On näissä muistamista
Motkotin vähän miehelleni, koska hän ei yritäkään muistaa oman sähköpostinsa salasanaa, vaan aina esim. tilatessaan netistä jotain, käyttää minun osoitettani. Uhkailin, että muisti taantuu, kun sitä ei käytä.

Uhkailuni kai vähän kolahti, sillä mieheni puolustautui kertomalla, että muistaa kyllä monenlaisia asioita. Muistaa kuulemma mm. nimensä, osoitteensa ja jopa puhelinnumeronsa - en ollut vielä kovin vakuuttunut näistä taidoistaan. Kun seuraavana aamuna ajelimme töihin, mieheni alkoi pitkän hiljaisuuden jälkeen luetella numerosarjoja ja osoitteita. Hän kuulemma muistaa paljon numeroita ja osoitteita. Mutta muistaako, miten ne liittyvät mihinkään?

Jos en itsekään enää mikään hyvä muistaja ole, niin mieheni muisti ei parhaimmillaankaan ole ollut kovin hääppöinen. Hän on unohtanut minut huoltoasemalle, lapsemme päiväkotiin, kolmesta kauppa-asiasta yhden (oluen muisti), makkarakeiton viikoksi liedelle, kalliolaisen kerrostaloasuntomme oven sepposen selälleen perjantai-illaksi, työkalut aina siihen, missä niitä on viimeksi tarvittu, naimisiinmenovuotemme sen jälkeen, kun ystävämme vaihtoi samaa vuosimallia olleen autonsa jne.


Mutta ehkä vähän huono muisti on yksi pitkän parisuhteen salaisuuksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti