perjantai 16. syyskuuta 2016

Kaikki automme

Meillä on nyt niin paljon noita punaisia autoja, että olemme miettineet niiden säilyttämiseen elämää helpottavaaa arkistointisysteemiä. Pitkällisen harkinnan ja simuloinnin jälkeen päädyimme kuvan mukaiseen yksinkertaiseen jonoon, jossa automme ovat samalla sekä aakkos- että ikäjärjestyksessä. Siitä näkee kertasilmäyksellä tarjonnan, voi valita ja helposti löytää aina tarkoitukseen sopivimman auton.


Jos on urheilullinen päivä, voi valita tyyliin sopivan Opel Astra Sportin kuppi-istuimilla. Jos mahtuu istumaan kuppi-istuimiin. En ole vielä testannut. Ei ole sattunut urheilullista päivää. Ekologisella fiiliksellä (eli bensarahojen ollessa vähissä) valinta osunee pieneen hippimäiseen ja vaatimattomaan Nissan Micraan, joka ei kuluta juuri ollenkaan bensaa eikä tilaa. Kun rahaa taas on ja sen haluaa myös näkyvän, voi pröystäillä ja valita joukon suurimman ja mahtavimman Opel Omegan, jossa on kaksilitrainen kone, keskuslukitus, ohjaustehostin ja spoileri


Toisaalta voi valita myös sen, joka on katsastettu, lähtee käyntiin ja jossa on bensaa.


Autojemme väreissä ei ole valinnanvaraa. Olemme päätelleet, että arkinen valintaprosessi menisi liian monimutkaiseksi, jos värejäkin olisi useita. Punaiseen päädyimme luonnollisesti siksi, että se on Kemiin hyvin istuva aatteen väri. Myös entinen asuntovaunumme Kabe oli ajokalustoon sopivasti sisustuksiaan myöten puna-valkoinen. Lisäksi punainen erottuu hyvin lumihangesta toisin kuin muinainen valkoinen Volvo Amazonimme. Sen kun kajautti jääradalla ensimmäisessä mutkassa syvälle hankeen niin olipa lapiomiehillä haastetta. Löysivät meidät lopulta perävalojen perusteella. Punainen auto olisi löytynyt helpommin.


Avaimia on haastavampaa hallita. Ne pitää pitää tallessa mieluiten muualla kuin virtalukoissa tai ovissa ja vielä erottaakin toisistaan. Lisäksi ne pitää nykyään myös kääriä folioon ja säilyttää jääkaapissa. Muuten nörttirosvo voi tulla ja kaapata avaimet, kertoi autouutiset. Folio on tuttu ja looginen juttu, olemme keksineet kääriä Ooppelin avaimet siihen jo vuosia sitten.



Jääkaappisäilytyksen tärkeys kuulostaa sen sijaan jonkun hajamielisen keksinnöltä. Jonkun, jonka avaimet ovat lopulta löytyneet jääkaapista. Kasvonsa pelastaakseen on sitten kehitellyt varman tiedon jääkaapin avaimia digitaalikonnilta suojaavista ominaisuuksista.
Enkä nyt puhu oman perheeni jäsenestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti