perjantai 28. huhtikuuta 2017

Hiihtokauden päätös(kö?)

Tämä on kummallinen kevät. Hiihtokausi vaan jatkuu ja jatkuu. Olen ollut päättämässä kautta jo monta kertaa, mutta hetken säikäytyksen jälkeen kelit vaan paranee. Hiihtokauden päättämiseksi korkkaamme yleensä mieheni kanssa skumppapullon. Tänä keväänä on mennyt paljon skumppaa. Onneksi se on hyvää eikä korkkaaminen siten ole suinkaan vastenmieleistä.


Viikko sitten (22.4.) olin aivan varma, että hiihdimme silloin kevään viimeisen reissun. Tuolloinen kelin raskaus paluumatkalla toi erittäin autenttista viimeisen lenkin tuntua. Ystäväni soitti kuitenkin toissapäivänä ja kertoi Takajärven metsäladun olevan vielä mainiossa kunnossa ja kelin aamuisin hyvän. Tämä samainen ystäväni kertoi minulle alkutalvesta, että luistelusukset kannattaa voidella pikavoiteella, jolloin luisto paranee helposti. Vähän nolottaa, etten ollut itse sitä älynnyt, ammattilainen sentään.


Kävin sitten eilen hiihtämässä Takajärvellä mielestäni taas talven viimeisen lenkin. Ei mikään VAU-keli, mutta ihan hiihdettävä. Illalla vietimme luonnollisesti hiihtokauden päättäjäiset. Tämä aamu oli eilistä kylmempi ja aurinkoisempi, joten taas oli lähdettävä. Nyt oli kyllä VAU-keli. Osan matkaa suorastaan AIVAN MAHTAVAA -keli (meidän ammattilaisten sanastoa). Kemin hiihtäjät olivat aivan villinä ja heitä tupsahteli ladulle sieltä sun täältä sivuladuilta ja metsästä ruuhkaksi asti. Väistellä ja jarrutella piti.


Itsekin riehaannuin (menikö mahdottomiin?) - hiihdin Takajärven lenkkiä VÄÄRIN PÄIN. Myötäpäivään! Kerran aikaisemmin olen alkutalvesta veritankkaushuuruissani kiertänyt noin päin ja taas sen tein! Vappuko se tekee ihmisestä tällaisen anarkistin? Vaviskaa teekkarit! Teidän Vappu-tempauksenne eivät tunnu missään tämän hurjuuden rinnalla! Adrenaliinit kuohuu veressä vieläkin.



Illalla hiihtokauden päättäjäiset. Varmuuden vuoksi. Huomisen kelistä kun ei voi tietää.


Lähden tästä nyt ostamaan lisää skumppaa, hiihtokausi saattaa päättyä vielä monta kertaa tänä keväänä. Ja Vappukin tulossa.


Mukavaa Vappua ja hyviä hiihtokelejä siis kaikille! Pitäkää huolta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti