perjantai 13. toukokuuta 2016

Aggressiivinen verosuunnittelu ja muuta hauskaa

Kohtuullisen ikäviäkin tehtäviä saa hyvin tehtyä silloin, kun pitäisi tehdä jotain vielä ikävämpää.


Muinaisina opiskeluaikoina tuli siivottua koko kämppä, pestyä pyykit, järjestettyä vaatekaapit jne. juuri silloin kun olisi pitänyt alkaa lukea tenttiin. Ja kun siirtää ikävän tehtävän aloittamista tarpeeksi lähelle deadlinea, tulee vielä kiirekin hommaa ikävöittämään.


Myös ikkunoiden pesemisen aloittamisen suunnittelu teettää monenlaista sijaistoimintoa. Silloin tulee yleensä ainakin pestyä wc:t, järjestettyä villasukkalaatikko ja paperiset ruoka- ja leivontareseptit – joita ihmisellä on keittokirjarivstön lisäksi hyvä olla noin motillinen, vaikka kaikki käytettävät reseptit haetaankin netistä.


Yksi tehokkaimmista tavoista saada aivan kaikki tekemättömät työt tehtyä on alkaa suunnitella veroilmoitusten täyttämistä. Tehtävä on stressaamassa mieltä muutamien kevätviikkojen ajan. Sinä aikana testaan kaikki talon mustekynät ja tussit, teroitan lyijykynät ja järjestän värikynät joko pituus- tai vaihtoehtoisesti värijärjestykseen. Tuolloin myös pesen likapyykkikorissa puolisen vuotta odotelleet joululiinat sekä käsipesua vaativat pyykit ja siivoan roskakaapit sekä siivouskomeron.


Lopulta niihin veroilmoituksiin on kuitenkin uppouduttava. Täytämme ne yhdessä mieheni kanssa. Sovimme etukäteen täyttöpäivän. Jota siirrämme vuorotellen keksimästämme hyvästä syystä. Ja vähän huonommastakin syystä. Ja jopa ilman syytä. Kunnes deadline on edessä.


Siinä puuhassa on parisuhde koetuksella. Joka vuosi päätämme, että tästä lähtien kaikki verotukseen liittyvät paperit talletetaan pitkin vuotta samaan paikkaan, josta ne sitten keväällä voi kätevästi ja helposti ottaa esille. Kohta neljäkymmentä vuotta olemme tätä harjoitelleet, mutta ihan vielä se ei ole onnistunut. Aina on joku tieto ainakin vähän hakemisessa.


Verosuunnittelumme on aggressiivista, kiroillen ja toisiamme sättien ja syyttäen etsimme puuttuvia tietoja. Koska aggressiivisella verosuunnittelulla on nykyään huono kaiku, lukitsemme ovet toimenpiteen ajaksi todistajilta välttyäksemme.


Loppujen lopuksihan veroilmoituksen tekeminen on aivan helppo homma eikä siinä edes mene kauaa. Kun ne ovat valmiit, verenpaineet ovat kivasti kohdillaan ja poskilla on terve puna.



Päätämme tästä lähtien tallettaa kaikki verotukseen liittyvät paperit samaan paikkaan, josta ne on helppo vuoden päästä ottaa esille...


1 kommentti:

  1. Hyvää Päivää,
    Kirjoitan sinulle yhteistyön asiasta, koska blogisi on erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä autoiluun liittyvissä asioissa.
    Jos se on kiinnostava, ole hyvää, lähetä viestin sähköpostitse: daria.synytska@gmail.com
    Kiitos,
    Terveisin,
    Daria

    VastaaPoista