perjantai 28. lokakuuta 2016

Ooppelin hihna

Olen syyslomalla. Tai meillä on ollut parin viikon ajan syyslomailijoita käymässä, joten kirjoittelut jää nyt vähemmälle.


Lyhyesti kerron kuitenkin Ooppelin kuulumiset: Siihen on vaihdettu uusi tuulettimen hihna. Ei vingu enää! Kulkee ääneti kuin Tesla – mitä nyt nastat vähän ropisee sulalla tiellä.


Ja mikä sai miehen tämmöiseen yhtäkkiseen autoremonttiin? Ehkä se, että mieheni tuttava etsiskeli vikaa omasta autostaan ja sen äänimaailmasta, kun Ooppelimme vinkui ja ujelsi perässään. Ja se, että Ooppeliin tulleen uuden saundin lähdettä oli hankala paikallistaa, kun tuulettimen hihnan ulina peitti muut äänet alleen. Eniten ehkä vaikutti se, että Simoniemen hevoset vauhkoontuivat laitumillaan, kun kruisailin kylätiellä. Tosin ajattelimme äänen vastaavasti pelottavan myös hirviä, sehän ei niinkään haittaisi.


Se tuskin vaikutti remontti-intoon juurikaan, kun valitin, että ei ole kiva ajella jännittäen millä reissulla hihna ja matkanteko katkeavat. Sukkahousujakaan on harvoin matkassa korjauksessa käytettäväksi. Pieni jännitys pitää kuulemma ihmisen vireessä.


Mutta nyt siis Ooppeli sujuttelee lähes ääneti, uudenkin saundin aiheuttaja korjattiin samassa remontissa. Se sananmukaisesti liukuu. Välillä tuntuu, ettei se ota maakosketusta ollenkaan. En yhtään ihmettelisi, vaikka se nousisi välillä lentoon. Liekö tuo sitten joku uusi vika vai paraneeko Ooppeli vain yksinkertaisesti vanhetessaan?


Ääni ei maailmasta kuitenkaan häviä, nyt vinkuu Micra.


Mukavaa Halloweenia! Älkää pelleilkö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti